Германският концерн "Фолксваген" започва преговори за "потенциални места" за откриването на нов завод. Това се казва в прессъобщение, публикувано на официалната интернет страница на компанията по повод заседание на Надзорния и Управителния съвет, проведено във федералната германска столица Берлин в понеделник.

Притеснителни подробности за гръмката икономическа новина, касаеща България! 

"Надзорният и Управителният съвет на "Фолксваген" АД взеха важни решения за бъдещето на "Фолксваген Груп". Като част от електрификационната си офанзива компанията трябва да продължи напред с изграждането на съоръжение за производство на батерии на територията на Европа. За тази цел Надзорният съвет одобри инвестиции на стойност по-малко от един милиард евро. Предвижда се да се изгради съоръжение в Долна Саксония, в Залцгитер", се казва в съобщението.

Премиерът с гръмка икономическа новина: В края на май може да научите, че... (ВИДЕО) 

"Също така бе решено да се започнат конкретни преговори по планираното ново многостранно предприятие в Европа с останалите потенциални места", става ясно още от разпространения текст.

В средата на април германските медии съобщиха, че "Фолксваген" ще вземе решение за откриването на нов завод на компанията през ноември месец, когато ще се проведе следващото заседание на Надзорния и Управителния съвет. Бе съобщено, че България и Турция са "двамата най-силни кандидати за компанията".

Президентът Радев потвърди гръмката икономическа новина на Борисов! 

Още тогава бе подчертано, че въпросът ще бъде обсъден на пролетното заседание на Надзорния и Управителния съвет, но окончателното решение ще бъде взето през ноември.

България, която е една от възможностите за германския автомобилен производител, също се надява, че новият завод ще бъде открит в страната. Делегация на "Фолксваген" разгледа българската столица София преди посещението на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер в началото на април.

Гръмката икономическа новина на Борисов се затвърждава! 

Миналия ноември "Фолксваген" обяви, че ще направи инвестиция от 44 милиарда евро (49.8 милиарда долара) в електрически превозни средства, автономно шофиране и цифрови технологии за следващите пет години, разкривайки, че около 30 милиарда евро от тази инвестиция ще бъдат предназначени за развитието конкретно на електрически автомобили. 

"Фолксваген" също така разкри, че моделите Skoda Karoq и Seat Ateca ще бъдат произвеждани в новия завод, който компанията ще открие в държава от Източна Европа, уточнява Фокус.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!