Международен фонд «Козлодуй» е най-успешната програма, реализирана в България със средства на ЕС. До момента договорените средства по подписани 31 споразумения възлизат на 482 милиона 700 хиляди евро, обяви днес министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.
Той присъства на официалната церемония по стартирането на Второто продължение на Кредитната линия за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници за България, организирана от Европейската банка за възстановяване и развитие.
„Докато всички ние като участници в това събитие ще забравим за него още утре, един човек завинаги ще носи спомена от тази официална церемония. И пясъкът на времето няма да успее да изличи този спомен”, с тези думи министър Димитров представи ученичката Кристина Петрова и й предостави възможността да открие официалната церемония. Кристина е ученичка в девети клас на във Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски”, тя влезе в ролята на министър на икономиката и енергетиката в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”. Министерство на икономиката и енергетиката е участник в инициативата, която се провежда за осма поредна година от екипа на „Джуниър ачийвмънт България”. Общо 6 ученици от училища в Русе, Пловдив, Варна, Плевен и Тетевен участваха като мениджъри за един ден в МИЕ в инициативата на „Джуниър ачийвмънт България”. /БЛИЦ