Бракониер заряза лодка модел "Тутраканка" в яз. "Сопот" на 14 август по първи петли, за да се спаси от наказание, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Ловеч.
Преди това той бил открит от екип на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ - Ловеч да лови незаконно с 12 рибарски мрежи с обща дължина 1 100 м риба в четвъртия по големина у нас водоем. Нарушителят оказал съпротива и успял да избяга, зарязвайки лодката и такъмите си. Очевидец на акцията станал Румил Лачев, главен експерт на Националния съюз на ловците и риболовците. Задържаните рибарски мрежи и лодката били оставени на отговорно пазене в база на МВР-Ловеч, съобщи днес д-р Йордан Найденов, н-к на Териториално звено ИАРА-Ловеч.
Според него това е третият удар срещу бракониерстващи риболовци в яз. "Сопот" от началото на август. В нощта срещу 9-ти август негови служители задържали 6 рибарски мрежи с обща дължина от 580 м, дни преди това пък прибрали пак незаконни рибарски мрежи с обща дължина от 720 м.

Според него в момента нивото на яз. "Сопот" рязко спадало, тъй като от него се източвали по 6 куб.м/сек във Витската напоителна система. Обезводняването правело от него съблазнителна примамка за бракониери от близо и далеч. /БЛИЦ