Липсата на лиценз на катастрофиралия автобус няма отношение към случилата се на „Струма“ трагедия, при която загинаха 45 души. Това каза бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов за катастрофата на „Струма“, отнела 45 живота.

„Тепърва предстоят назначаване на експертизи, за да се изясни максимално какво се е случило, ще се разпитват преживелите катастрофата, ще се прави анализ“, добави той.

Според него на първо място може да е човешкият фактор, като допълни, че той вероятно е съчетан с лошата инфраструктура.

Той поясни, че ще се парва анализ и на това дали превозното средство няма технически проблем, като повредена кормилна уредба, проблем със спирачките.

Найденов заяви, че при установяване и причините за смъртта на водача може да се променят и версиите, защото той може да е починал от заболяване преди да катастрофира.

Според Найденов, ако е имало допълнителен резервоар с гориво, това не е нарушение, но трябва да се провери дали е бил свързан със системите за сигурност.

Припомняме, че при трагедията, станала край село Боснек на АМ "Струма" автобус от Северна Македония с туристи, връщащи се от Истанбул, катастрофира и се запалва. При инцидента загиват 45 души, а 7 са оцелелите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!