Най-вероятно починалата красавица Мериян Радева е пътувала към София, за да се присъедини към шествието за толерантност на пътя и в памет на починалите в катастрофи, което се проведе в събота вечер.

БЛИЦ припомня, че 26-годишната лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна почина при брутална катастрофа с мотор на разклона до с. Младежко край Малко Търново.

Младата лекарка от Спешна помощ - Варна се забила с пистовия си мотор в мантинелата, след като навлязла с несъобразена скорост в остър десен завой в посока Бургас.

Покъртителна драма с труп на жена край Малко Търново

Трагедията е станала вчера около 16 ч. Д-р Радева не е била част от групата мотористи, която е минала малко след инцидента. Тя е получила изключително тежки травми вследствие на инцидента и състоянието й не е било съвместимо с живота. 

Нелепото е, че точно тя като лекар в Спешна помощ е спасявала животи на хора, пострадали на пътя. 

Мериян Радева е завършила Медицинския университет във Варна, след което е постъпила на работа в Центъра за спешна медицинска помощ в морската столица през 2019 година. Тя е била със специалност „Обща медицина”. 

Младата лекарка е родом от Разград. Близки я описват като изключително лъчезарна и отдадена на работата си. Те разказват, че обичала да помага и в каузата за бездомни животни. 

Пистовите мотори за нея били страст още от ученическите й години. Обичала рокерските компании.

Екипа на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна са потресени от внезапната загуба на своята колежка.

Най-вероятно д-р Радева е пътувала към София, за да се присъедини към масовото нощно каране в памет на загиналите на пътя мотористи с надслов "Толерантност на пътя". То се проведе в събота вечер за пета поредна година. 

Вместо това се присъедини към печалната статистика на жертвите на катастрофи у нас. 

Мотошествието стартира в 21:30 ч. пред Националния исторически музей в Бояна. Продължи по маршрут: кв. „Драгалевци“, булевардите „Черни връх“, “България“, „Академик Иван Гешов“, „Константин Величков“ , „Сливница“ и „Европа“. 

Безопасността на участниците беше осигурена от столични пътни полицаи, които съпроводиха мотошествието по целия му маршрут. Организаторите призоваваха участниците да карат с бавна скорост и да спазват Закона за движение по пътищата.

Д-р Радева от край време е зовяла за толерантност на пътя дори и през профилите си в социалните мрежи. Само преди дни красавицата е написала следното: 

"Да погледнем още веднъж за да не станем убийци! Нека бъдем много внимателни при шофиране!"

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!