45-годишната водачка на лек автомобил, която се вряза в тълпа от хора в пазарджишкото село Дебръщица, излиза от ареста. Това съобщава Glas.bg.

За жената ще бъде поискана мярка парична гаранция или подписка, но решението ще вземе наблюдаващият прокурор.

„В деянието няма умисъл. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни, а жената има и малко дете. Поради тази причини няма да се иска подстоянна мярка задържане под стража". Това съобщи пред Glas.bg говорителят на Окръжна прокуратура Пламен Пантов.

В същото време жители на населено място поискаха поставянето на легнали полицаи около мястото на инцидента, при който загина жена на 76 години. В болница в тежко състояние продължават да са 3 жени, като едната е с опасност за живота. 

Най-тежко е състоянието на 69-годишна жена. Тя е приета в Отделението по анестезиология и интензивно лечение с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на таза.
Има опасност за живота й. Предстои й операция в Отделението по неврохирургия. Ортопедична операция ще бъде извършена на 88-годишна жена, която е постъпила в Отделението по ортопедия и травматология. Пострадалата е със счупени части от подбедрица и фрактура на едната ръка.

76-годишна жена с гръдно-коремна травма е настанена в Хирургично отделение. Тя също ще бъде оперирана заради пневмоторакс.

Тъжно е село Дебръщица днес. Възрастни жени - комшийки на трагично загиналата жена вчера, стоят притихнали на улицата и се молят - за другите три техни приятелки, които сега са в болница и се борят за живота си.

А утре ще има погребение... Всичко тук напомня за трагедията, случила се вчера, когато 45-годишна шофьорка се вряза в групичка жени и ги помете. 

Касапница край Пазарджик: Шофьорка се вряза с бясна скорост в група баби, седящи пред къща

Вой на сирени огласи пазарджишкото село Дебръщица около 19 часа на 24 май. След линейките, идват и пожарните и полицията. Пометени са 4 жени на възраст между 70 и 88 години.

Спускайки се от местността „Добра вода” по посока за селото, в началото на населеното място водачката на автомобил загубила контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в групата от възрастни жителки, разговарящи пред къщата на една от тях."Нищо не мога да кажа. Зная само, че детето ми е добре. Това заяви след инцидента шофьорката, която се вряза в тълпа от хора в Пазарджик. Пометени са 4 жени на възраст между 70 и 88 години. 

"Познавам и четирите жени. Две от тях са певици в женската певческа група и са ми много близки. Това е отвратителна история", разказа кметицата на с. Дебръщица Латинка Вълчева.

Местните жители са потресени от трагедията. На пътя все още се търкаля галош на една от жените.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ