На кадри от охранителна камера в близост до зловещото място, където стана катастрофата, при която загинаха шестима, показва подробности за инцидента.

От кадрите се вижда как водачът на Мерцедеса навлиза в насрещното платно и се блъска в автомобила с габровска регистрация, предава PressTV.

Припомняме ви, че кошмарна катастрофа отне живота на петима празнуващи, които се прибират от веселбата, и шофьор, който се оказва на неподходящото място в неподходящото време

Трагедията се разиграва в нощта на неделя срещу понеделник на пътя между казанлъшкото село Хаджидимитрово и близкия град Крън.

Около 1:00 часа след полунощ 18-годишен водач вози с "Мерцедес" още четирима свои приятели.

Младият шофьор има книжка от едва седем месеца. В същото време, но в посока към Казанлък 42-годишен мъж пътува със своето "Ауди".

Изневиделица срещу него се появява автомобилът на прибиращите се от годежа.

Следва чудовищен челен сблъсък. Никой от шестимата няма шанс да оцелее в касапницата и всички загиват на място.

Превозните средства са смачкани до неузнаваемост и на пожарникарите им се налага да режат ламарините, за да извадят труповете.

Заради автомелето главният път между Габрово и Казанлък е затворен за около седем часа и движението е пуснато едва вчера сутринта.

Разследващи обясниха, че катастрофата се случва на прав участък, но се работи по две версии - младият шофьор може да е употребил алкохол и има вероятност да е карал с много висока скорост.

Всички загинали в неговата кола са на възраст между 18 и 30 години.