Липса на пътни знаци и осветление е причина за инцидента край Ямбол, твърдят пострадали в катастрофата снощи. В спасяването на младите хора се включи и кортежът на премиера Бойко Борисов, който минавал през фаталното кръстовище.

Най-пострадала при инцидента е млада жена, която е в ямболската болница с мозъчно сътресение. Казва,че видяла премиера едва когато я извадили на пътя, съобщава bTV.

„Просто го мернах, аз така или иначе бях в шок и не виждах. Чух гласа му и го мернах. Към момента не бях особено адекватна и дори не успях да преценя, че е той”, призна тя. 

Всичко става за миг. Шофира приятелят ѝ, в колата е още едно момиче. Автомобилът идва от магистрала „Тракия”. Стига до Т-образното кръстовище, но вместо да продължи, шофьорът губи управление и пада в дерето. 

„Спряхме, защото мислехме, че този пиян човек е на магистралата и искахме да го спасим. Въобще не се виждаше кола”, обясни по-рано премиерът. 

„Единствените хора, които са спрели, за щастие, са били премиерът и неговата охрана, НСО. Благодарение на това се случиха нещата много бързо”, заяви пострадалата. 

„Моята роля е била като регулировчик. Запалихме лампите на колата, извикахме „Бърза помощ” и полиция, а моят лекар направи система”, поясни Борисов.  

Шофьорът и другото момиче не са пострадали. В града казват, че това не е първият инцидент на кръговото, което е неосветено и без пътни знаци.