Жителите на френската столица се събраха край горящата катедрала "Нотр Дам" и запяха молитвата "Аве Мария".
 


Въпреки, че полицията прави всичко възможно да обезопаси периметъра около ужасяващия пожар на Нотр Дам, това не може да спре стотици и хиляди парижани да слязат на улиците по бреговете на Сена, наблюдавайки през сълзи и мълчаливо как огънят поглъща един от вечните символи на Франция.
 Както по-рано ви съобщихме, покривът на горящата катедрала "Парижката Света Богородица" е рухнал. Носещите конструкции също са обвити в пламъци.  Към горящата катедрала прииждат нови и нови пожарни коли, но гасенето е изключително трудно. Съществува опасност при разрастване на огъня цялата конструкция да се разпадне. 
 Длъжностни лица в Париж заявиха, че пожарът, който започна около 19:00 местно време, може да бъде свързан с ремонтни дейности, извършвани в катедралата. Френските медии, цитиращи полицейски източници, добавят, че пожарът е започнал случайно. Някои медии, обаче, припомнят серия от пожари в различни храмове на Париж. Френският президент Емануел Макрон обяви, че отменя речта си, която трябваше да произнесе тази вечер заради пожара.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ