Психично болен втрещи днес съседите си със стрелба от терасата на жилището си в Търговище. Мъжът е пенсионер по болест. Днес той ударил с кол стопа на лекия автомобил на съседа си, след това подгонил с кола и собственика на автомобила.
Потърпевшият веднага уведомил полицията, която отишла на мястото на произшествието на улица "Палаузов". Там служителите на реда заварили на терасата психично болният облечен във военна униформа и с каска на главата. Пред служителите на реда той изстрелял сигнална ракета с пистолет, имал и въздушна пушка. Преди това обаче мъжът стрелял безразборно с въздушната пушка и заплашвал комшиите си, твърдят негови съседи.
От полицията в Търговище успели да убедят 40-годишния мъж да тръгне с тях и да го настанят в Центъра за психично здраве. По случая е образувано производство, съобщиха от ОДП - Търговище. В момента Районният съд на Търговище разглежда мярка по делото за принудително настаняване на мъжа в психиатрично заведение.
Мъжът страда от хронична шизофрения. При този вид заболяване е възможно хората да бъдат неконтролируеми, агресивни, отмъстителни в дадени периоди от време. /БЛИЦ