Пожарите в Бургаска област взеха жертва. Човек е починал от задимяването във вилна зона "Росенец", където пламнаха сухи треви и растителност. Самоличността му все още не е установена. 

Повече от 3 часа 10 огнеборци, служители на Държавно горско стопанство и доброволци се борят с пожара, пламнал в района на дюните зад магазин Т Маркет. Огънят лумна вчера, но днес около 11:30 ч. отново се е възобновил, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Бургас, цитирани от Флагман.бг.

В Бургаска област бушуват и други големи пожари.

Огнен апокалипсис в Бургаско! Тече евакуация, кметът е в епицентъра на ужаса ВИДЕО

Малко преди 14:00 часа са лумнали сухи треви във вилната зона Росенец. Един противопожарен автомобил с трима огнеборци участват в гасителните действия. Все още пожарът не е овладян. 

В село Белила, община Средец горят сухи треви и растителност. На място са две коли на пожарната с петима огнеборци. Те обаче не могат да се справят със стихията и са поискали помощ, като на място тръгва още един противопожарен автомобил с трима огнеборци от Бургас. 

Гасителните дейности са затруднени заради високите температури и силния вятър. В момента в Бургас живакът показва 35 градуса. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук