Слави Трифинов обяви, че кандидат-премиер от партията "Има такъв народ" е Николай Василев. Той е бил вицепремиер в правителството на Симеон Сакскобургготски и министър в кабинета Станишев на тройната коалиция.

Бившият председател на НДСВ Антония Първанова коментира в "Денят започва", че тази кандидатура е коренно противоположна на профила на предишния редовен премиер.

"Профил на човек, който има солидно образование, който е работил и в областта на управлението както в големи институции, корпорации, така и в държавното управление. Човек, който има политически опит, сериозни международни контакти и добра репутация".

Тя уточни, че това, което сме очаквали да имаме като премиер, това е човек, който да е отворен към младите хора, към иновативното мислене, който да е с добри качества като дипломат, като управленец и като човек, който умее да намира правилния подход и език. Да има уважение към всички, с които разговаря, и добро възпитание.

Георги Харизанов пред БЛИЦ с изумителен коментар за кабинета на ИТН

"След изборния ден чухме много нелицеприятни и неподходящи изрази за ефира, влияещи по начин, който аз смятам за признак на лошо възпитание", допълни коментара си бившият председател на НДСВ.

Първанова коментира, че профилът на министрите от кабинета Сакскобургготски и този на министрите, предложени от Слави Трифонов, е профил на министри, които се избират така в цивилизования свят - по своята квалификация, по своята репутация, по възможността да направят съществени реформи, а не от приятелски кръгове, предложени оттук и там.

"Не остана съмнение за задкулисни договорки, не остана съмнение за преговори, за възможност за натиск, както и едно очакване може би на малки политически формации за това, че те биха могли да участват в правителство и да добият чрез преговори някакви позиции, това стана ясно, че няма да е възможно", каза още Първанова.