Мая Манолова няма нужда да съгласува с нас опита за коалиционно обединение на ИБГНИ с ДБ и новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Това е продължение на същия тип политика да съберем тези, които имат еднакво виждане за промяна на България. Това декларира пред БНТ бившият вече депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме" Арман Бабикян.

"Това събиране е естествено, след като идеите ни са общи. Няма какво толкова да се мисли", каза той.

"Може да не сме големи, но сме ефективни и силни. И в комисията "Манолова" и в комисията "Хаджигенов". Излязохме с резултати за безпрецедентното полицейско насилие и безпрецедентното подслушване. Тези двама млади господа (Петков и Василев - бел.р) постигнаха също резултати", каза Бабикян.

С ДБ каза, че са работили "фантастично" в последното Народно събрание и преди това.

За провала на това Народно събрание Бабикян заяви, че неуспехът за обединение датира от миналата година, когато са обикаляли офисите на останалите партии с молба да се явят заедно, за "да се създаде мощна волтова дъга, която да блъсне статуквото".

"Нищо такова не се случи. Сега бавно учим урока си. Хората разбират, че се налага да се подадат ръце и да се пуснат мостове и егоизмът да даде крачка назад", допълни Бабикян.

Според него резултатите от протестите продължават да дават плодове. По думите му "обществото ни вече не иска да живее по онзи начин, но не е произвело качествен механизъм как да живее по новия начин и това ни вкарва в този цикъл от избори".

"ИТН, ДБ и БСП получиха много повече гласове от нас, но трябваше да бъдат пуснати мостове към останалите партии да има ясна програма, зад която се застава и да се състави кабинет. Можеше да се провалим, но поне можеше открито и диалогично да направим този опит", допълни Бабикян.