С вяра и недоверие не се занимавам. Това е работен материал. Това е моментна снимка. Не се притеснявам от нея. Ние знаем какво искаме и ще се вършим работата. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия и "Събуди се" депутатът от ИБГНИ Арман Бабикян по повод на последните социологически проучвания, които показват спад на подкрепата към него и формацията му. 

Той вижда формацията на Петков като центристка и призна, че очаква да има спогодба между двете партии заради добрите им отношения в миналото. 

"Когато става дума за работа, не може да си представите колко хубаво работят хората. Когато обаче им се пуснат камерите, започва нощен бой с лопати. Ще се зачудите за едни и същи хора ли говоря", разказа той. 

 По думите му от политическия проект на Петков и Василев е най-важно да спечелят гражданите.

"Президентът е пред избори, нека да гледа себе си, защото ще има състезание. Тези момчета обаче не идват от президентската институция, а те са работили просто за нея за малко", каза той.

"От миналия кабинет има една мода разни хора да си говорят по кабинети и кафенета, след което единият излиза пред камера и казва "Знаете ли Иванчо какво ми каза". Тогава се чудим на кого да вярваме - на Марийка, защото е с плитки или на Иванчо, защото е с перчем", каза Бабикян. 

Той коментира и скандала "500К" с Татяна Дончева:

"Проблем е, ако някой е предлагал пари на някого. Тя е пълнолетен човек, който носи отговорност за действията си. Да се среща с когото си иска. Тя не ме пита аз с кого кога се виждам", каза той. 

Бабикян заяви, че не обвинява и не оправдава никого. "За да срещата е официална, то тя трябва да е публична. Щом не е била публична, значи е лична. В такъв случай няма защо да й държим сметка", смята той.

Бабикян призна, че е критикувал Дончева, защото е влязла остро към здравословното състояние на Слави Трифонов: "Има една граница, която не бива да се преминава. Не търсете политически дискус в цялата тази работа", каза той.

Политикът призна, че все още не е ясно дали конигурацията ИБГНИ ще се яви отново заедно на парламентарни избори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!