Преди дни съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов заяви, че 32-ма политици, които не са били част от управляващата коалиция, са били подслушвани.


„Ако към тях прибавите и хората, които бяха слушани по време на протестите миналата година. Ще получите бройката“, каза през bTV Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“, който твърди, че подслушваните са били общо 82-ма.

Потвърждение не можем да търсим, вътрешният министър каза, че има подслушване на политици от опозицията – кои са, колко са?“, прехвърли топката Бабикян към Бойко Рашков.

Бабикян обяви, че има информация, че той и адв. Николай Хаджигенов са сред подслушваните.

Бойко Рашков пак шикалкави за подслушванията

„Има и 25 човека от БСП, които също са били подслушвани. Не знам защо все още не проявяват интерес, може би ще проявят. Дори да приемем, че всички от опозицията сме някакви престъпници, как пък не подслушаха един от управляващите? Все пак властта е в тях“, коментира политикът.

Според него институциите трябва да си вършат работата и да разкрият кои лица са били подслушвани. По думите му унищожаването на записи или трансферирането им на хартия не означава, че не са оставени следи.

Три различни служби са били ангажирани с подслушването на опозиционни политици преди изборите, твърди Бабикян.

Според него институциите трябва да си свършат работата и да разкрия кои лица са били подслушвани. По думите му унищожаването на записи или трансферирането им на хартия – не означава, че не са оставени следи.