Предизборните дебати в "Здравей, България" започват от днес. Гости в студиото на Нова тв бяха – Даниел Митов, Минчо Христов, Антоанета Цонева и Александър Сиди.


От "Има такъв народ" са отказали да участват в дебат, а това оповести лично водещият Виктор Николаев. 

„Обещанията трябва да бъдат реални и изпълними. Инфраструктурата на България бе приоритет за нас. Без нея няма как икономиката да върви напред.

В следващ мандат ние ще заложим на – дигитална и модерна икономика, премахване на административни пречки и 2000лв. средна заплата”, каза Даниел Митов от ГЕРБ.

„Смисълът на политиката е да прави закони, които да са полезни за хората. В програмата на БСП е записана отмяната на статута на търговски дружества на болниците, увеличение на заплатите и драстично увеличение на пенсиите.

Контролът върху монополните дружества трябва също да е стриктен”, заяви Минчо Христов от БСП.

„На 11 юли свободните български граждани могат да гласуват за свобода, законност и модернизация. Смятаме, че България може много повече. От 2009г. икономическото развитие на страната се забавя и икономиката не може да реализира своя потенциал.

Ние предлагаме законност и противодействие на безобразното крадене. Върховенството на правото ще позволи на младите хора да се развиват в една европейска България”, каза Антоанета Цонева от „Демократична България”.

„Няма хора, които да защитят българския национален интерес. Ние доказахме, че можем. Доказахме, че лидерите могат да направят крачка встрани, за да направят едно патриотично обединение и да поставят България на първо място”, каза Александър Сиди от „Българските патриоти”.

Първи в студиото се изпокараха Митов и Цонева:

"Нямам кристално кълбо , нито пък вие. ГЕРБ има управленски потенциал и с лидера си и без него, Ние предложихме правителство без Борисов. Не партиите правят хората, а те партията", категоричен бе той. 

Цонева захапа Митов за ББР, но той каза, че техен човек е назначен там, но междувременно става ясно, че е бил уволнен от предната си месторабота. 

В дебата се намесиха от БСП: "Опитвате се да смените едни крадци с други", отсече Минчо Христов. 

Според него не трябва да се заяждаме на дребно, а да вкараме в парламента качествени хора. 

"Съжалявам, че Слави и негови представители не идват тук и демонстрират високомерие. Това е удар към избирателите им", каза той.

Минути по-късно нова дразга поде Александър Сиди, който нападна Цонева, че формацията им подкрепя еднополовите браков.