"Предизборната кампания беше сива, сега е мръсносива. Ако целта на участниците в нея е да отвратят още повече избирателите, вероятно тя ще бъде успешно постигната", това заяви в „Неделята на NOVA” Борис Ячев, водач на листа, „Българските патриоти - ВМРО, Воля И НФСБ" в 17 МИР – Пловдив област.

Кандидат-депутатът заяви, че обединението е искало и продължава да иска осъществяването на политически диалог, но той е бил невъзможен с хората, влезли в предния парламент, защото те са били изключително неподготвени за политиката.

Борис Ячев бе категоричен, че доверието на избиратели ще бъде спечелено със самия акт на обединение, като очаква поне пет и половина до шест процента от гласовета да бъдат за патриотичната коалиция.

За него остава проблемът с реабилитация на ДПС, които е възможно отново трайно да се окупират във властта, а това е станало с дейното съучастие на новите партии и ЦИК.

"В Турция се гласува масово с подкрепата на държавата и нейните институции. Новият състав на ЦИК разреши бюлетини да се попълват някъде извън секициите. Настояваме за оставката на настоящия състав на ЦИК", добави патриотът. От коалицията са готови за протест пред сградата на Централната избирателна комисия.