"Остават броени дни до новото правителство, до края на седмицата ще знаем структурата на министерския съвет и повечето от предложените министри от всички партии",  заяви гласеният за Министър на иновациите и растежа Даниел Лорер от "Продължаваме Промяната" по bTV.

"Идеята е настоящето министерство на икономиката да се фокусира върху промишлеността, а новото министерство върху оперативните програми и иновациите. Хората които ще ръководят тези институции предстоят да ги обявим до края на седмицата", обясни той за структурните промени в новия кабинет.

В министерство на икономиката има набор от държавни компании, в които принципал е министърът на икономиката. Те са съществена част от нашата икономика, имат нужда от надзор, финансиране и държавна опека. В дългосрочен план тези мега структури не трябва да съществуват. Всичките процедират по един същи - начин , чрез подизпълнители и парите изчезват. Този механизъм го видяхме отново и отново. Това е непрозрачно и трудно за управление.

Според него, в близката година две, трябва да има оздравяване на тези дружества или прехвърляне към принципал, който да ги управлява по-ефективно, обясни той.

Българският избирател ни постави на първо място за да спрем кражбите и корупциите. Ще се погрижим данъците на всички българи да не се крадат.  Другото важно нещо е да спрем измирането на нашите сънародници от К-19 епидемиятата. Това ще стане от активна кампания, обясняваща ползите от ваксинация. 

Комбинацията от лошо общо здраве и некачествена болнична грижа и опасен вирус - тези три неща ни водят до второ място по смъртност в света, което е потресаващо за европейска държава. 

"Асена Сербезова, не я познавам лично, но се надявам, тя да е човекът който да спре тази нечувана смъртност. Никой не искаше здравното министерство и разбираемо защо". Този който го поеме, трябва а изнесе битката на гърба си и тя няма да е лесна. Но ако го направи - ще е спасител на хиляди животи, обясни той.