Президентът раздели нацията и партиите. Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ в ефира на bTV.

„Не мога да разбера защо ИТН и останалите партии, с които разговарят, не успяха да съставят парламент. Подходи се безотговорно. При условие, че една от партиите – ИТН се опита да наложи тежест, която няма. Трябваше да подходи по друг начин“, смята Митов.

Не сме си променили мнението по отношение на мандата на ГЕРБ, заяви още Митов и обясни: Ще кажем кои са евентуалните министри, ако се състави правителство на ГЕРБ, ще ги покажем и после ще върнем мандата.

„Ще видите, че президентът бави втория мандат, което е нарушение на Конституцията. Липсата на срок, не означава, че може да бави до безкрай. Липсата на срок означава, че трябва да се случи в най-кратки срокове. Президентът сега казва дайте ми пари или няма да дам втория мандат – това е безобразие.“, заяви Митов.

Не знам какъв е смисълът на тези консултации. Ако не се успее с третия мандат, това означава, че отиваме на нови избори, на хората им омръзна“, каза Митов.

Той коментира и двойното гражданство на Кирил Петков. Ние искаме неговото временно отстраняване. Ние питаме къде са спали службите, че не са разбрали. Затова ли бяха сменени ръководителите на ДАНС и на службите", попита Митов.

Вчера се доказа, че се гласува вот на недоверие на служебния кабинет – едната беше за Кирил Петков, а другата за актуализацията на бюджета.

Президентът си е наложил човека. Мнозинството е било от хора, назначени от него, останалите са гласували против.

Нека се види как волята на парламентарно представените партии е потъпкана от хора, назначени от Радев.", каза още той.