Бившият председател на Софийския районен съд Лалов, прочул се с драстичните по негово време нарушения за стотици хиляди левове на обществени поръчки за ремонта на сградния фонд на съда, не остана по-далеч от традиционата предизборна риторика на кръга „Капитал“ по адрес на Делян Пеевски. 

„Всички обичат Пеевски“ е станал новият девиз на медийните и политически проксита на олигарха Иво Прокопиев, защото всеки ден поне по един говорител се включва в общия хор и разтяга като акордеон едни и същи глупости и мантри свързани с политика от ДПС. Мантри, до болка омръзнали на обществото и които не само не помагат на политическите жълтопаветни кърлежи (както цветисто ги определи бившият премиер) да увеличат резултата си за изборите, но имат и обратния ефект. Защото хората разбират, че тези „политици“, свикнали цял живот да се хранят от грантове, не могат да свършат нищо полезно, нито имат идея за това как да се подобри положението на българина. 

След като побесня от факта, че „Демократична България“ не го номинира в листите си за предстоящите избори и така го лиши от възможността да е четири години на държавната ясла в парламента, Лалов първо оплю съпратийците си Христо Иванов и Ивайло Мирчев, като им поиска оставките. И двамата обаче му се подиграха публично, а пишман политикът веднага даде заден ход. Но за сметка на това само няколко дни по-късно потърси медийно внимание с дежурните си инсинуации за Пеевски. Според него Пеевски бил символ на завладяната от задкулисието държава, а номинирането му от ДПС за депутат било истинска провокация и неуважение към българските граждани. За да не остане по-далеч, Илиан Василев от близкото до „Капитал“ НПО „Антикорупционен фонд“ (по-известен с агентурното си минало на доносник от Държавна сигурност с псевдоним „Сашо 11“), директно обиди избирателите на ДПС, които според него били с психични отклонения. 

Какво печелят Иво Прокопиев и партиите му „Да България“ и „Продължаваме промяната“ от подобно поведение остава загадка, при положение, че така само консолидират електората на ДПС. Който електорат отдавна е наясно, че не Пеевски е символът на завладяната държава, а самият Иво Прокопиев, който богатее за сметка на обществото, докато същевременно има задкулисно министри във всяко правителство през последните десет години. Защото ДПС от много години не е във властта и да се твърди, че техен депутат бил „завладял държавата“, докато същевременно партията отдавна е в опозиция и е отявлен противник на ГЕРБ, показва единствено тежка психопатия и тотално непознаване на политическата реалност.

Това обаче съвсем не пречи нито на Методи Лалов, нито на Илиан Василев, да продължават да се излагат. Но това разбира се си остава за тяхна сметка, както и за сметка на присъдружните на Прокипиев псевдомедии, който продължават да тиражират манипулациите им.