"ГЕРБ тръгват към изборите с намерението да са по-силни от хаоса. Ние сега се намираме в много различна ситуация - имаме политическа, ценова и здравна криза. Смятам, че хората нямат повече време, затова ние трябва да предложим правителство, което да върне времето, в което имаше ясна отговорност и в които се предлагаха повече решения, отколкото проблеми", каза Деница Сачева от ГЕРБ.

Тя коментира и бъдещите намерения на ГЕРБ: "Ние неведнъж сме правили коалиционни правителства. Моделът е ясен - на масата да се поставят всички проблеми, политиките, които трябва да се водят и да се търсят партиите, с които те да се проведат. Ще търсим възможности за диалог с партиите от формата ЕНП, а не БСП и ДПС". 

Тома Биков хвърли бомба за бъдещия кабинет и премиер на ГЕРБ! ВИДЕО

"Това може да е част от "Демократична България" (ДБ), ние имаме допирни точки с тях. Това, че те към момента излагат единствено съдебната реформа на преден план, не означава, че ние в съдебната реформа имаме големи различия. Ние искаме да се говори за цялостна съдебна реформа, а да се говори за личности, а къде да се мести Бюрото за защитени свидетели", поясни още Сачева пред БНР.

По думите ѝ страната се намира в криза и трябва да се започне да се говори по конкретните теми - пандемията, Планът за възстановяване и устойчивост, въглищните централи.

Росен Желязков с голяма новина за нов пост на Борисов след изборите

"За мен е много по-важно какви мерки ще се предвидят, така че да можем да заменим мощностите, които се затварят, защото самото договаряне на една имагинерна дата на практика не означава, че проблемът е решен, напротив -  проблемите тепърва започват", поясни още Сачева.

Тя каза също, че биха и подкрепили правителство с друг мандат или пък да бъдат силна опозиция.

"ГЕРБ ще търсят отговорното поведение към гражданите, да има действащо Народно събрание (НС) и изпълнителна власт, за да има стабилност в страната", посочи Сачева.