Те са част от нашия екип от преди няколко години, най-важното е те да свършат работа. Така Станислав Балабанов от ИТН коментира предложения от партията му кабинет в ефира на БНТ.

„Изправени сме пред много проблеми. Да, фрагментиран е този кабинет с 65 народни представители, но предпочетохме да е така“, заяви още той.

Той коментира и предложените министри, като даде за пример Велислава Петрова. „Тя е изключителен професионалист. Ако ѝ дадете шанс, ще видите как ще се справи. Това да бъде предложена е интересно решение от наша страна. Дайте ѝ шанс“, призова тя.

„След като предложихме първия вариант за кабинет, бие чуваме какво ни казват хората за разлика от другите партии.“, обясни той промените в министерските кресла.

Той коментира и отношенията с ДБ и Христо Иванов.

„Човекът, който най-много желаеше да чуе нашите предложения, вчера отсъстваше от тези разговори. Ние не сме затворили вратата, имаше представители на ДБ. Иванов заговори за инсинуации. Програмите ни с тези хора, в голяма част се препокриват. Всичко се промени с изчитането на една декларация. Промени се изведнъж личната му позиция. Не знаем каква е причината. Стана му нещо, продължаваме да търсим отговор защо стана така“, коментира още той.

„Трябва да попитате г-н Христо Иванов защо при прочитането на декларацията голяма част от представителите на ДБ бяха учудени. Христо Иванов трябва да реши по кой път да тръгне.“, заяви той.

Трябва да спре един път за винаги темата за ДПС. Тази дълга ръка на ДПС, за която заговори служебният министър, я няма. Срещата с тях бе само в духа на парламентаризма, за да им кажем, че подкрепа от тях няма да търсим, а те от своя страна казаха, че няма да ни подкрепят“, каза той.

„Пазарлъци при нас никога не е имало. Затова сме толкова неудобни в този момент. Има много хора, които бяха свикнали на пазарлъци. От трибуната на Народното събрание бе изчетена една декларация, с която се направи опит да се предложат конкретни имена. Тези хора ние също ги харесахме. Но тези имена, зад тяхната публична красота, се крият грозни факти. Надявам се всички да се изключим от политическите си пристрастия, някой хора да се изключат от зависимостите си", каза той.

Да не забравяме, че Барак Обама стана президент на САЩ през фейсбук. Живеем в модерни времена", коментира той липсата на публични изяви на Слави Трифонов.