Вчерашната публична проява на Слави Трифонов пред студентите в Пловдив вероятно ще се анализира и след изборите. Иван Ченчев от БСП публикува дълъг коментар във Facebook за думите на лидерът на ИТН. 


Публикуваме думите му без редакционна намеса:

"Здравейте, драги зрители! Но не на телевизионното, а на политическото шоу. Шоу за публиката, но всъщност - гавра с държавността! Преди отглеждахме диктатор. Сега се появи деспот. Грешката е вярна, но вицът не е смешен. И така нататък...Сиреч - ИТН.

На една сцена в Пловдив, до която главният шоумен на държавата, стигнал със скрит асансьор (асансьорите вървят, както нагоре, така и надолу, питайте Цв.Цв), С. Тр. казал, че младите хора са най-важни. Добре. Къде в скалата на важността са и нашите майки и бащи, които са ни подарили живот и ценности? А бабите и дядовците ни, които градиха България?

С.Тр. казва, че говори този, който има какво да каже. Излиза, че, когато мълчи, той нищо не може да каже. Но и когато говори, нищо не казва. Не за политиците, а за хората трябва да приказва. С поведението си обаче не прави услуга на хората, а на кукловодите. Гласуваш за С.Тр., получаваш Тошко. Не било така. Щели сме да получим хората на С.Тр. Това е все едно да си поръчаш песента Without you на Марая Кери, а да получиш "Кен лий, ту-ли-бу ди-бу даут-ю". Някак си, не е същото, нали?

Хора, вярваме ли на аватари? Или ще повярваме на техните господари? Докога???

Имаше и теза - клише. Ами ще има! След като на аутокюто има само фрази, ама писани от друг.

Драги зрители на шоуто,
ще подаряваме ли отговорност на всяка цена? Ето ви цитат от С.Тр.: "Когато човек се откаже, сменя вота, заблуждава избирателите си". Край на цитата. С.Тр. се отказа. И сам обясни какво всъщност прави.

Освен позиция за РС Македония С.Тр. крещящо мълчи какво ще прави със Закона за възрастните хора, пенсиите им, с енергетиката, с българското производство и т.н.

Утопия, драги зрители, утопия от един (не)формален изпълнител..."