Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИЗБГНИ) направи доста противоречив коментар по нашумелия преди време „500К“ скандал. БЛИЦ припомня, че преди време стана ясно, че Татяна Дончева се опитала да открадне депутати от „Има такъв народ“ (ИТН), предлагайки им пари.

„Без проблем отекна скандалът „500К“ при нас. Не съм говорил с Дончева, защото подобни политически интриги отказвам да коментирам.

Защо трябва да обсъждаме тази глупост и да й дадем живот?

Това политическо търгашество не ми понася“, заяви той в сутрешния блок на bTV.

Хаджигенов допълни, че не иска да работи с депутати от „остарелия“ тип, но заяви, че Дончева е точно такава: „Дончева е цял живот в политиката, тя е остарелия тип“.

„Така се случи, че още съм час от тоя отбор, който подкрепя Румен Радев за втори мандат, а от „Ние идваме“ подкрепяме и Лозан Панов.

Странната шизофрения при мен винаги е била налична. Ще реша кой от двамата да подкрепя, но ако Радев спечели втори мандат, то какъв става - Бойко Борисов на квадрат, мерси“, по този странен начин Хаджигенов се опита да обясни кой ще подкрепи на президентския вот.

Освен това той заяви, че е силно убеден, че ИБГНИ ще влезе отново в Народното събрание нищо, че всички социологически проучвания ги поставят под 4% бариера.