Oбщинcкият cъвeтник oт "Дeмoкрaтичнa Бългaрия" Мeтoди Лaлoв oтпрaви нoви oбвинeния към cъпaртийцитe cи. Cпoрeд бившия прeдceдaтeл нa Coфийcкия рaйoнeн cъд кoлeгитe му oт COC взимaт нeпрaвoмeрнo хиляди лeвoвe зa рaбoтa, кoятo рeaлнo нe ca извършили. Той разви темата, в нова публикация в социалната мрежа фейсбук:

Вчера колега общински съветник се е упражнявал по темата за получаваните над 2000 лева месечно от Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ), Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) и Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия (ОГФМСП) за не повече от един час работа месечно (над 24 000 лева годишно за няма и 12 часа общо, представяте ли си?!).

И докато се упражнявал намерил оправдание той и другите да получават тези пари, тъй като някои съветници ги дарявали, познайте на кого - на партията, в която членуват.

Още веднъж ще обясня за неразбралите и за тези, които се правят, че не разбират - никой няма право да получава публични средства без да ги е изработил, т.е. без да е свършил работа, съответна или по-голяма на полученото възнаграждение. Така е морално, така повелява правото, така е и социално справедливо. Толкова е просто, нали?

И след като няма право да получава незаслужени пари, тези пари не са негови и следователно няма право и да се разпорежда с тях по никакъв начин, включително с дарения. Да не говорим когато даренията са за партията, в която членува и която не е ясно как точно се разпорежда с тези пари.

Призовавам за пореден път Христо Иванов, Атанас Атанасов, Владислав Панев, Веселин Калановски, Грети Стефанова, Симеон Ставрев, Марта Георгиева и Яна Тодоранова (Тома Белев отскоро е избран в такъв фонд) да се откажат от тази порочна практика. Призовавам ги да не ми пречат да се преборя с ГЕРБ-СДС, БСП, ВМРО и Атака за преустановяването й. Иначе просто и ние ще бъдем част от "Коалицията на софрата".