Няма да ставам министър-председател. Това заяви в ефира на bTV Любен Дилов-син , който бе водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Бургас.

Той призна, че се надява предаването на властта да се случи чрез приемственост и разказа за отношенията си с лидера на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Някога със Слави създадохме Движение "Гергьовден" и тогава той не смяташе, че трябва да поеме политически ангажименти. За това и се разделихме", заяви Дилов-син, като обясни, че Трифонов е много работлив.

"Не знам дали Слави Трифонов е шокиран от изборните резултати, но със сигурност не му е добре, сложно му е. Надявам се, че ще подходи с отговорност. Дали ще бъде добър политик или не е сложно да се каже, но не виждам някой да го подценява", добави той.

"Помня времето, когато Трифонов и Борисов бяха близки, та чак ревнувах. Това беше много отдавна, когато Борисов бе главен секретар", пошегува се още Любен Дилов-син.

Новият член на парламента изрази мнение, че Борисов и Трифонов имат брутални лидерски качества, но отрече, че ще бъде топлата връзка между тях.