Знакови лица като ген. Димитър Шивиков, популярни местни фигури като общинските съветници Андон Андонов, Милко Милков, представители на бизнеса като Трендафил Бакалов, обичаният лекар д-р Велислав Николов, хора, доказали се с работата си влизат в листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ в Пловдив-област.
           

Водач е зам.-председателят на НФСБ и народен представител от Пловдив-област в 43 и 44 Народно събрание Борис Ячев.

Председател на парламентарната антикорупционна комисия в този мандат, той е един от двигателите на приемането на новия Закон за противодействие на корупцията.

Борис Ячев е сред инициаторите на „Академия Антикорупция“ и трупането на опит и стаж от студенти в борбата с корупционните практики. Заедно с лидера на НФСБ Валери Симеонов той е вносител на редица възлови закони в този парламент като Закона за хазарта.

Нашите кандидати са хора, доказали се и печелили нееднократно доверието на хората в Пловдив-област, коментира Борис Ячев.Очаквано в листата влиза активният общински съветник на НФСБ в Карлово Андон Андонов. Кандидат за депутат е и Милко Милков - председател на групата общински съветници на НФСБ и ВМРО  в Асеновград,с опит в работата на местната власт и в управлението на успешен бизнес над 18 години.

Не мога да не подчертая участието на ген. Димитър Шивиков в листата на Пловдив-област – доказан патриот и доблестен български офицер, каза още Борис Ячев.

Кандидати на патриотичната коалиция в Пловдив-област са обичаният лекар от Община „Родопи“ д-р Велислав Николов и бизнесменът Трендафил Бакалов в Община „Родопи“, Станимир Калайджиев, Младен Кичев от Калояново.

Достойно място в листата намират представителите на коалиционните партньори на ВОЛЯ И НФСБ – християндемократи, социалдемократи, земеделци. „Знаково за мен е присъствието на лидера на БДС-Радикали Цветан Манчев, коментира водачът на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ Борис Ячев.