Как политическа партия "Има такъв народ" да работи пълноценно, след като предкулисно беше саботирана функцията на парламента. Това каза народният представител от "Има такъв народ" Филип Станев в декларация от името на група.

"Как се очакваше партия "Има такъв народ" да приеме фалшивата подкрепа от 160 депутати. Тази подкрепа е невъзможна за подкрепа, защото това е псевдоподкрепа", каза още Филип Станев. Той обяви, че така "Има такъв народ" ще стане заложник.

Филип Станев призова днес депутатите да работят по същество, а не да правят нелепи сеири по медиите.

"Използвам трибуната на Народното събрание да ви кажа няколко безспорни, неподлежащи на съмнение факти. Първи факт, вчера ПГ на ГЕРБ, БСП и ДПС не приеха предложения дневен ред на парламентарното заседание. Такова заседание затова нямаше.

Втори факт - всички народни представители сме изпратени да работим, да законотворим, да предлагаме идеи, решения, в името и в интересите на българския народ, а не да се саботира собствената работа на депутата, отредена му от Българската конституция", каза Филип Станев.

Той обърна внимание, че вчера на поредното заседание на Министерския съвет в оставка, същият този премиер в оставка е казал, че заседанието на правителството за разлика от парламента работи при положени, че ПГ на ГЕРБ е саботирала заседанието. "

„На поредното заседание на Министерския съвет в оставка и министър-председателят в оставка Бойко Методиев Борисов, в дома му в Банкя, незнайно защо не в Министерския съвет, каза следното: „Заседанието на МС, за разлика от Народното събрание – работи“. Г-н Борисов, съзирате ли противоречието на това твърдение. Именно вашата парламентарна група, в съучастие спря работата на парламента. ГЕРБ спря работата на Народното събрание като гласува „въздържал се“.