Следващите дни ще имаме съвет на 3-те партии в коалицията. Има време. Това заяви Владислав Панев от Демократична България в ефира на БНТ по повод разговорите с ИТН за подкрепа на кабинет.

"Продължаваме да сме на линия за допълнителни разговори, но засега ни се струва, че летвата, която бе поставена на служебния кабинет, бе доста висока. Може да се каже така за удължаване на неговия мандат с още 3 месеца", заяви той.

"Не поддържаме тезата за нови избори, Проблемът е, че през 45-тото Народно събрание, където сравнявахме с кабинета на Борисов, където летвата бе доста ниска, сега сравняваме със служебния кабинет, където летвата е висока", заяви Панев.

По думите му все още не е решено дали ДБ ще подкрепи кабинета на партията на Трифонов. "Все още го дискутираме, нека се произнесем през следващите дни. Голяма част от лицата са неизвестни на нас и на публиката. Нека видим биографиите им. ИТН е по-нестандартна партия, по-нова и вършат нещата по по-различен начин и аз това го приемам.", заяви той.

По повод това, че Христо Иванов не е участвал във вчерашните среща, той заяви, че това е решение на партията.

„Да, чухме имената, те бяха изтекли в медиите, така че нямаше голямо значение кой ще отиде на срещата. Председателят на ИТН не сме го виждали от парламента, така че..“, коментира още той.

Със сигурност ще решим дали ще подкрепим такъв кабинет до гласуването. По Конституция до петък ИТН трябва да внесат кабинета в президентството. Гласуването може да е и другата седмица.