Предложението, идващо от личност като проф. Герджиков, ме накара да се замисля дълбоко. Няма как да нямам активна гражданска позиция. Това заяви кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева пред Нова тв. 

"Съвсем скоро влязох в тази роля. Провокира ме ситуацията в страната и отношението между хората - това, че се насажда език на омразата, който е характерен, но и нехарактерен. Ние знаем, че сме способни хора. Няма нужда някой да ни разделя и да ни казва какво можем и какво не можем. В новата роля, в която се поставих, виждам една възможност да дам нещо за моята страна, за вас и за хората, които ни гледат", каза тя. 

"Когато бях малка и нашите ми купиха маратонки два номера по-големи. Представете си едни слаби крачета с огромни маратонки. Тогава ми казаха: "Приличаш на Джони Уолкър". И сега ми казват така - Джони", сподели полк. Митева.

"Никой не е безгрешен и нямам претенции. Това ме прави човек. Имате деца и знаете, че като родител е нормално да се вълнувам за децата си и да изпитвам страхове, когато те имат такива", отговори тя, попитана какви са страховете й.  

"Съпругът ми ми каза, че няма да е лесно, но аз му отговорих: "Ще скоча в калта с вярата, че калта е лечебна", разкри Митева. 
 Лора Крумова показа и градината в къщата на Митева в Добрич, която е перфектно подредена. Там кандидатът за вицепрезидент и семейството й отглеждат най-различни зеленчуци. 

"Не е толкова перфектна", каза Митева. 

Според нея, политическа партия ГЕРБ е допринесла значително за развитието на България.

"Не бива да пренебрегваме това, което са направили всички. ГЕРБ са имали добри дела през годините. Най-бързо се вижда дали нещо в страната е направено добре, когато излезем навън. Като председател на комитета на НАТО имам виждания и отвън. Имам покана вече да се изучава българския опит", каза тя. 

"Изморихме се от рестарт на системата. Искаме да надграждаме. Вие на вашата работа, ние на нашата, колегите оператори в студиото, всеки да дава от себе си без да се нагрубяваме. България няма как да не изглежда добре. Вече сме подкрепени от СДС, Гергьовден. Очакваме подкрепа и към други политически партии. Интересни са тези, които нямат политически възгледи", обясни Митева. 

"Имахме жена пилот на изтребител. Две момичета бяха приети. Вече имаме първите момичета след повече от 60 години, но за съжаление това се случва сега заради формални или неформални различия. Аз не съм полова феминистка. Това не е свързано с дискриминацията. За мен разговорите с президента Радев са били винаги много конструктивни. Той знае гледната ми точка, каузата ми и ги разбира добре", разкри още тя.  

Тя заяви, че би се постарала президентската институция да има човешкото лице и да обсъжда с хората проблемите им.

"Смятам, че сега някои проблеми, които вълнуват българите, не са поставени на масата. Този кораб край Добрич е метафора на това, което се случва в държавата", каза Митева.  

"Имам деца на 29, 27 и 26 години. Подкрепят ме, независимо от техните различни убеждения в политиката в България. Казаха ми, че са с мен и ме подкрепят в решението ми", завърши тя.