Договорката със Сиела Норма не се реализира докрай поради неизгодната цена. 4 дни по-късно преговорите със Сиела Норма бяха преустановени, а на 14 юни тази поръчка бе прекратена. 

Това заяви на извънреден брифинг след заседание на Министерски съвет силовият служебен министър Бойко Рашков. 

"Нещата не можеха да останат на това ниво и се пристъпи към друг вариант - чрез Информационно обслужване. Това е държавна фирма", уточни той.

"На практика първо ЦИК взе решение да се вземат тези машини, МС разгледа въпроса за възлагане на такава задача именно на Информационно обслужване. Става въпрос за 1637 машини", добави той.

Стана дума за областния управител на Смолян. Той ни информира, че в неговата област, в някои от населените места се оказва безпрецедентен натиск по всякакви линии”, заяви Бойко Рашков.

Той е категоричен, че това е позорно явление, но не каза кои са населените места, кой на кого оказва натиск, в какво се изразява този натиск.

„Ако така продължава до изборния ден, какво ще означава? Такъв гражданин ще може ли да изрази волята си и да гласува за онази политическа партия, на която симпатизира или ще даде вота си за онзи, който упражнява натиск върху него”, запита той и напусна брифинга отново без даде конкретни факти за т.нар. натиск.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!