„Дали е най-доброто решение ще видим на изборите“, така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира новината, която в събота президентът Румен Радев обяви, а именно, че президентските и парламентарни избори ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември 2021 година.

Изненадващо без дори да е попитана от водещия на БНТ Георги Любенов защо Радев е избрал избори 2 в 1 тя каза: „Тънки сметки с президента не сме правили. Дали ще бъде 14 или 21 ноември…“.
 
Това ли е причината Радев да насрочи избори 2 в 1

„Радев бе категорично прав – така се спестяват много усилия и пари. 

В крайна сметка ще видим дали решението е било удачно на 14 ноември. Тези избори 2 в 1 ще са прецедент в историята на България“, допълни тя.

„Ще бъде трудна кампания, смесена. Безусловно ще има смесване на кампаниите за президент и парламент, но ще ги изкараме“, каза още Йотова, която в отговор на въпрос имат ли вече предизборен щаб с Радев допълни: „Ние много отдавна си имаме всичко необходимо за предстоящия вот – още януари“.

„Определено не ни стреснаха думите на Йордан Цонев, че ДПС ще направи всичко възможно Радев да не спечели втори президентски мандат.

Това не е новина. 

Не чувстваме заплаха нито от Цонев, нито от който и да било друг политически лидер“, уверено заяви тя.

Йотова коментира и дали служебните министър Кирил Петков и Асен Василев ще правят нова партия:

„Не съм чула някои от въпросните заподозрени министри да каже, че ще правят партия. Ако някои иска да прави политическа интрига и да прави нова партия, то това си е негово решение.

Не знам защо служебният премиер Стефан Янев каза, че би гласувал за тях. Питайте него“.

„Моята политическа принадлежност много отдавна е решен – БСП. Искам да чуя оценката на БСП за мен и дали съм оправдала техните очаквания.

Поддържам много тесни контакти с хора от БСП и не съм чула да има тревога в левицата от някакъв хипотетичен нов проект“, каза Йотова по повод твърденията, че има раздор между БСП и Радев, който отказва да отговори на въпрос дали стои зад проекта на Петков и Василев.

„Нямам притеснения, че БСП ще издигне друга президентска двойка и ще оттегли подкрепата към мен и Радев. Мисля, че ще получим подкрепата на социалистите“, каза още тя, а на въпрос възможно ли е кандидат-президентът на БСП да е Янаки Стоилов заяви: „Кой го каза? Явор Дачков? Не знам той да е станал партиен член на БСП?“.

БЛИЦ припомня, че вчера и Георги Кадиев намекна, че е възможно да има раздяла между БСП и Радев и левицата да издигне друг кандидат-президент.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!