Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза във вторник, че партията е готова на компромиси и отстъпки в името на това да се състави редовен кабинет. В студиото на Нова тв темата коментира бившият социален министър Деница Сачева.

"Фокусирали сме се върху широко правителство", обяви тя.

По думите й избирателите в последните няколко вота са дали знак, че искат коалиционно управление. Според ГЕРБ няма смисъл да се дават отново пари за ново гласуване, при положение, че резултатът би бил същият. 

„На този етап все още няма официална реакция от политическите партии. Нямаме индикации за това какви са мненията и вижданията на различните партии по отношение на нашето предложение, но и не виждаме какви биха могли да бъдат аргументите против това, особено когато предлагаме всяка една партия да може да излъчи и представи свои хора в евентуалните контактни групи”, заяви Сачева.

Тя подчерта, че целта на преговорите е да бъдат изяснени общите точки на съгласие и върху тях да се направи програма, по която да се управлява в следващия мандат.

„Не си мием ръцете. Има много работа. Например бюджетът на страната“, каза тя.

„Не бягаме от темата за корупцията. Нямаме нищо против да се работи по темата с чекмеджето“, заяви Сачева.

Тя отново заяви на какво е склонна ПП ГЕРБ след като зае първо място на изборите тази неделя.

На въпрос дали ГЕРБ са прежалили главният прокурор на България Иван Гешев, Сачева заяви, че е редно да се види цялостната съдебна реформа.

„Нека да видим какви са предложенията, не само персоналните“, каза тя и поясни, че е възможно да се стигне и до смяна на други хора.

„Гешев е избран от съдебната система, не от ПП ГЕРБ“, напомни Сачева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук