„Историята на еврото е пълна противоположност на успешната история на българския валутен борд. Откакто е създадено преди двайсетина години, еврото постоянно е в кризи. Периодично се налага да бъде спасявано.  Абсурдно е, че за най-голям успех на Марио Драги, докато беше шеф на ЕЦБ, се счита как бил спасил еврото по време на гръцката криза. Всеки път, когато еврозоната изпадне в криза, идва въпросът дали и този път еврото ще оцелее. А сега еврозоната предстои тепърва да навлиза в огромна нова криза – заради обратния негативен ефект от санкциите срещу Русия, при което дори в най-силни (до скоро) икономики като Германия затварят предприятия, високите цени налагат ограничения, надигат се обществени недоволства, и т.н.“, каза Деян Николов на открита среща с граждани в град София. 

Той добави още, че нищо досега не е доказало, че еврозоната може да оцелее при една по-голяма криза. Добави още, че в  човешката история е имало толкова много парични и валутни съюзи, които са се разпадали.

„Ако заменим лева с евро и после отново се налага да го връщаме, при разпадане на еврозоната – това ще причини катастрофални разходи и ще бъде истинско икономическо и финансово цунами, защото има разписан финансов механизъм за влизане в еврозоната, но няма разписан такъв механизъм за излизане. Защо трябва да се отказваме от отлично работещия валутен борд и стабилния български лев, за да влизаме в еврозоната? Все едно от една здрава, добре отоплявана и снабдена с вода и всичко необходимо къща, да се пренасяме в къща с неясна конструкция, с недобра изолация, ненапълно обзаведена, с прекъсващ ток и отопление и опасност от спиране на водоснабдяването.“, допълни Деян Николов – кандидат за народен представител на „Възраждане“ за 24-ти МИР София и 30-ти МИР Шумен.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!