Асен Василев, Тома Биков, Драгомир Стойнев, Любомир Каримански, Христо Иванов и Костадин Костандов излизат на дебат тази вечер по БНТ. Това съобщиха от националната телевизия в последното си промо, пише Трибюн.

Предаването е част от предизборната поредица разговори преди вота на 2 октомври. Дебатът по основните теми с някои от главните лица на водещите партии по традиция се чака с голям интерес.

Това е шанс за колебаещите се избиратели да си сверят часовника с тезите на политиците и да направят своя избор кого и дали да подкрепят някого на изборите.

Ден след като бяха анонсирани участниците обаче се появиха съмнения, че Христо Иванов може да се скрие от дебатиране. Информацията беше споделена от един от поканените – Костадин Костадинов от „Възраждане“. Той уточнява, че е получил обаждане от БНТ, че Иванов е отказал да участва в дебатите с него.

Не е ясно дали отказът си Иванов наистина е мотивирал отсъствие с нежелание да седне в едно студио с представителя на „Възраждане“, или цялостно е решил да се покрие от пряк словесен сблъсък в подобен формат.

"Тази вечер ще участвам в Панорама заедно с представители на всички други бивши парламентарни партии, без ДПС, които са отказали поканата. Току що обаче от БНТ се обадиха да кажат, че Христо Иванов се е отказал да участва тази вечер в дебатите с мен. Сега ако и Асен Василев избяга, съвсем скучно ще стане. А иначе тези юнаци искат да ни водят на война с Русия", написа Костадинов във Фейсбук.

 

 

 

От анонса на предаването в социалната мрежа "Фейсбук" става ясно, че Иванов ще бе заместен от бившата правосъдна министърка Надежда Йорданова.

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук