Аз искам две неща - демокрация и правосъдие. За да се постигнат тези цели имаме нужда от инструмент. Вместо това направихме една коалиция, която учтиво наричахме "орел, рак и щука". Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от движение "Ние идваме" в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Ние обещавахме да се борим и го направим. Макар и малко ние направихме нещо. "Ние идваме" бяхме парламентарна група с 13 депутати и с тях постигнахме реаултати", посочи той.

По думите на адв. Хаджигенов сега трябва да се направи умно и предварително коалиция.

"Сега можеш да се събереш с единомишленици, да представиш ясни реформи. Хората, с които мислим еднакво са ПП и ДБ. Те обаче не искат да се разберат, както и на предходните избори. Това се дължи на политически, партиен егоизъм, самовлюбеност и самодостатъчност. Казахме им, че имаме нужда от голяма коалиция, но те не ни чуха. Това не се е променило до ден-днешен", обясни той.

"Ние сме камъчето в обувката на политиците, което не им дава да ходят спокойно. Ако след изборите ПП се съберат с ГЕРБ ще има нечувани протести", предупреди Хаджигенов. "Ние идваме" не се мазним на силния на деня", подчерта той. 

По думите му може да влезем в цикъл от избори, което ще пречисти партийния егиозъм.

"С малки стъпки можем да работим заедно. Площадът свърши работата си. Той донесе 70% подкрепа. Доста хора обаче взеха тази енергия и я употребиха за собствени цели. Корупция не се бори с идеология, а с конкретни действия. Леви мерки с десни идеи не сработи. Това е популизъм за идиоти", смята Николай Хаджигенов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук