Правителство трябва да има и близо 70% от хората смятат по абсолютно същия начин. То трябва да се обедини около принципи. Това заяви в ефира на Нова тв Делян Добрев от ГЕРБ.

Няма как да има правителство между две или три партии. Трябва да има широка коалиция при такъв фрагментиран парламент, но това би било сложно. Вярвам, че партиите ще се отнесат отговорно и ще спрат с клетвите "с този не искам", "с онзи не искам", каза той.

Добрев обясни, че ГЕРБ няма да опитва да прави кабинет на малцинството. 

"Бихме подкрепили кабинет на друг, стига наистина да има шанс да се направи правителство. ПП обаче дори може да не получат мандат, защото ще останат четвърти на вота", прогнозира той.

Според него обаче следващият кабинет би имал кратък живот, което обаче няма да даде шанс на министрите да водят политика. 

"Не можеш да помпиш инфлацията и да се опитваш да я догониш с разхищение на доходите", коментира той по повод бюджетната политика на ПП и дори ги сравни с купувачи на бързи кредити.

Добрев направи и прогноза какво ще се случи на вота: "ГЕРБ ще е първа политическа сила с 75-80 депутата, "Възраждане" - 45-50 депутата, трети ще са ДПС с 40 депутата, после промяната с максимум 30 депутата, а после останалите политически сили", каза той. 

Добрев все пак си пожела прогнозата му да не се сбъдне, защото ще бъде обвинен, че е манипулирал вота. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук