Това, което правят ГЕРБ, ДПС и БСП, е с цел да манипулират предстоящите избори с хартиена бюлетина в тяхна полза. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Тошко Йорданов от "Има такъв народ". По думите му "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" са политизирали темата.

Според Йорданов сегашните машини, купени от ГЕРБ, подлежат на манипулация. Доказан факт, не в България. В България има основателни съмнения. Мога да дам няколко примера - никога досега държавата не е правила одит на "Информационно обслужване", което в крайна сметка сумира данните. Не е проблемът в тази флашка, която Бойко Борисов я разнася, каза той.

Тошко Йорданов коментира още, че ИТН ги няма в парламента и няма кого да обвинят. Сега започва играта кой да бъде виновен, че ще се ходи на избори. ДБ сега ли откриха, че БСП са двулични, къде им беше акълът в предишния парламент, каза Йорданов. Прогнозира, че на 12 или 19 март ще има предсрочни избори.

Допълни, че ако ИТН сега бяха в парламента, щеше да има правителство и председателят на НС нямаше да е от ГЕРБ. Обвини ПП в лицемерие, че публично се обявяват срещу ГЕРБ, а в същото време при тяхното управление са назначавали кадри на ГЕРБ.

На коментар от водещия, че в ИТН няма достатъчно подготвени хора, визирайки оттеглянето на Ива Митева и Любомир Каримански, Йорданов посочи, че те не са единствените експерти.

"Експертите, които имахме в предишното НС, направиха най-силно впечатление – и Ива Митева, и Каримански, изброи Тошко Йорданов.

Георги Любенов му напомни за Виктория Василева, но дясната ръка на Слави отсече, че тя всъщност не е била експерт.

На учудения въпрос на водещия, дали Василева все пак не е била юридически съветник, Йорданов го посече, че тя е била само секретар и не вижда в какъв аспект би трябвало да я причисли към експертите.

Йорданов разкри и още тайни от кухнята на предишната управляваща коалиция. "Киро, Асен и Лена се налагаха на коалицията и ние често го играехме вътрешна опозиция, посочи той и допълни, че ако не са премълчавали някой неща, съюзът им е щял да се разпадне много по-рано.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук