Един от най-опасните пътни участъци в нас е този край Ловеч. Той е част от главния път София- Варна. Само за 2016 г. на него са станали 139 катастрофи с 8 загинали и 117 ранени. Тази седмица МВР показа 10 най-опасни пътища в страната, на които са загинали над 1000 души. Причините обикновено са комплексни - висока скорост, неправилни маневри и опасни завои, уточнява България он еър”.
Кой е един от най-рисковите участъци?

Дължината на целия участък от главния път от София - Варна, който попада в Ловешка област е 69 км. Набелязани са няколко рискови точки, а най-опасен е този край село Български извор.

"Тук съм от 29 години и са станали много катастрофи, особено от големия завой до края на мантинелата са около 2-3 км, където са загинали поне 30 души", сподели Марияна.

Един от най-тежките инциденти, който и до днес си спомня Марияна е от лятото на миналата година. Тогава младо момиче загива пред очите й след като е блъснато от автомобил.

Въпреки предупредителните знаци в района от пътната полиция в Ловеч са категорични, че сред причините за катастрофите са неправилно изпреварване и превишена скорост.

Проверките и контролът продължават. От полицията апелират всички водачи да се движат с повишено внимание, тъй като метеорологичните условия остават лоши и видимостта в района е намалена.

Преди време стана ясно, че за да се избегнат многото катастрофи се предвижда да вече да няма завои.