Нямаме официална информация кой е бил в катастрофиралия самолет в Северна Македония. Това каза по време на брифинг Станимир Лешев, главен директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ във връзка с авиокатастрофата в Северна Македония, при която загина 4-членно българско семейство.

„Съвсем други са органите, които водят разследването. Към момента нямаме абсолютно никаква подадена информация към нас. Знаем само това, което македонските колеги споменават. Били са 4 човека, официално информация кой е бил и установени самоличности нямаме към момента. От македонските власти не сме получили нищо за самолета“, коментира Лешев.

По думите му самолетът е регистриран в Германия. „Чакаме евентуално германските колеги да ни съдействат. Да видим летателна годност, дали е технически изправен и т.н. Влезли сме в контакт с тях. Те, доколкото съм информиран, са направени проверки, вътрешна оперативка е съставена и просто чакаме да ни напишат e-mail. Очакваме в най-скоро време“, каза още той. 

Нямало е смяна на екипите по време на трагедията с българските граждани, които загинаха вследствие на самолетната катастрофа вчера в Македония.

В отговор на официално запитване директорът на  "Македонска навигация" Николче Тасевски написа: "Нямаше смяна на екипите по време на катастрофата. Дежурният служител започна работа в 16 и 30 часа (българско време) и свърши работа след два часа (18 и 30 ч.)". Запитването е във връзка с информацията, че катастрофиралата  “Чесна” е кръжала над Скопие заради самолета на гръцкия премиер Алексис Ципрас.

Пак повод това твърдение, "Македонска навигация" (М-НАВ) разпространи официално съобщение във връзка с информациите, че на българския самолет не му е било разрешено да кацне в Скопие. "Както беше казано вчера, 2 април 2019 година от страна на Г. Николче Тасески, председател на управителния съвет на М-НАВ АД Скопие, на пилота на самолета от типа "Чесна П210Н" му е било дадено одобрение за кацане на скопското летище, но все пак, той е премислил и е продължил пътя към София, след което се е разбил над Солунска глава", се казва в съобщението, публикувано от "Нова Македония". 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!