Пиян шофьор се е врязал с лек автомобил сред сватбарски маси в центъра на врачанското село Баница. За щастие, катастрофата се разминала без пострадали.

Работници, които монтирали шатрите за гостите, хванали водача и го предали на пътните полицаи.

Инцидентът станал в събота по обед, малко преди началото на циганска сватба, а вчера 21-годишният младеж от селото В. В. е бил пуснат от ареста след 24-часово задържане. Той отказал кръвна проба, но с дрегер било измерено количество от 2,44 промила алкохол, съобщи врачанският сайт bulnews.

Освен пияния младеж зад волана, който бил от близкото село Три кладенци, работниците хванали и спътницата му - местна жителка. Оказало се, че автомобилът е собственост на мъжа й, който по това време бил на работа. Излязло, че съпругата е дала ключовете на другоселеца, с когото била в много близки отношения.

И двамата обаче отричали да са любовници. Твърдели, че са братовчеди и се извинили на сватбарите за потрошения инвентар. Щети имало и по колата и очевидци казвали, че не завиждат на жената, която трябвало вечерта да разкаже на съпруга си какво се случило.