„Политически чадър върху Митьо Очите и престъпни групировки по морето няма, но не означава, че не може да има индивидуални случаи. Трябва да се разгледа всеки от тях и това ще го направим. Разпоредила съм проверки, каквито трябва да се направят. Към всеки, който извършва престъпление – ще бъдем еднакво безкомпромисни”. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова в Бургас, предаде flagman.bg.
Тя бе на среща в Бургас заедно с главния секретар на МВР Георги Костов.  „Изчакайте да минат следващите 2-3 часа, да чуете брифинга на главния прокурор и тогава да направите изводи”, каза Георги Костов.

Относно разследването на стрелбата срещи Митьо Очите главният секретар на МВР коментира, че цялостната съвкупност от факти и доказателства се събира и разследва. „Прокуратурата ще прецени какво отношение към всяка от страните да предприеме. Оценката ще е от наблюдаващия прокурор, след като бъдат разгледани събраните доказателства в съвкупност – за конфликта, по повод който е извършено криминални деяние”, каза Георги Костов.