Митьо Очите бавно, но постепенно се подобрява. Напредъкът във възстановяването му е "на час - по лъжичка". Вчера несебърският бос е проговорил, но все още е силно дезориентиран. Комуникацията с него все още доста трудна.
"Не е в състояние да проведе смислен разговор, което е нормално след медикаментозната кома, в която бе поставен цяла седмица. Рано е да се каже дали на този етап е способен да разпознава близките си и дали осъзнава, че се намира в болница. Това е дълъг и бавен процес. Проговарянето се изразява само в отделни срички и кратки думи и то произнесени доста заваляно. Не може да състави цяло изречение, да зададе въпрос или да поиска нещо", коментираха лекари, цитирани в "Монитор".
 
Според медиците Очите още не е способен да осъзнае, че е тежко ранен, вито да възвърне спомените си от нощта на кървавата престрелка, която се разигра в Слънчев бряг. Максималното на което се надяват към момента е , че разпознава болничната обстановка и осъзнава, че лежи за лечение.
 
Вчера при него за били допуснати съпругата му Антигона и двете му дъщери. Когато ги видял, той е реагирал с леки жестове и мимики, а след това с мъка произнесъл откъслечни срички. Според лекарите това означава, че все пак разпознава близките си.
 
Състоянието на 43-годишния Димитър Желязков - Очите продължава да бъде относително стабилно. Близо две денонощия той вече диша самостоятелно. Към момента няма нищо, което да сочи, че е възможно внезапно влошаване. въпреки това лекарите продължават да смятат, че животът му е още в опасност.
 
До момента няма повдигнато обвинение за стрелбата срещу Очите. Единственият арестуван след престрелката е 31-годишният Тодор Славов, но той е подведен под отговорност само за убийството на бодигарда Александър Алексиев. Междувременно защитата на Славов обжалва мярката "постоянен арест", наложена от окръжните магистрати. Делото в апелативната инстанция е насрочено в петък след обяд.
 
Вчера в Бургас пристигна Главният прокурор Сотир Цацаров и неговите заместници Мария Шишкова и Борислав Сарафов, които ще проверяват работата на държавните обвините по най-знаковите дела. Главният прокурор ще направи изявление утре 11.30 часа.