В капан е паднал несебърският бос Димитър Желязков при престрелката в Слънчев бряг. Хората на съдържателя на заведението 4 you, в което стана престрелката, Божидар Кузманов - Божо Кравата, са били предупредени и са го чакали, а килърът, опитал да очисти Митьо Очите, е стрелял 2 пъти по него, твърдят очевидци на екшъна.
Според тях стрелецът първо е ранил Желязков, после гарда му Александър и отново открил огън по Очите. Едва след втория откос Желязков се свлякъл на земята до мъртвия си охранител Александър Алексиев, съобщи “24 часа”.
 
В тялото на охранителя са открити общо 7 куршума, а експертиза вече доказа, че само 2 са изстреляни от пистолета на 31-годишния Тодор Стамов от Стара Загора. Той е задържан на място в ресторанта веднага след престрелката и оттогава е в ареста.
 
Утре Славов ще обжалва пред апелативния съд мярката си, но тя едва ли ще бъде променена, поне на този етап от разследването.
 
Главният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му Мария Шишкова и Борислав Сарафов прекараха няколко часа в кабинета на апелативния прокурор на Бургас Любомир Петров в четвъртък. При тях влизаха магистрати, които работят по знакови дела.
 
Наблюдаващият обвинител по делото за стрелбата в Слънчев бряг Ангел Ангелов бе забелязан да влиза в сградата на прокуратурата около обяд. На 8 юни при сблъсъка между две групи бе ранен тежко Димитър Желязков - Митьо Очите, убит бодигардът му Александър Алексиев и бяха ранени още двама.
 
Малко след прокурор Ангелов с папки в ръце пристигна и шефът на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов.
 
След Бургас висшите магистрати инспектираха прокуратурите в Несебър, Поморие и Созопол. В петък ще дадат брифинг за резултатите от проверките.
 
В четвъртък следобед в Бургас пристигна и вътрешният министър Румяна Бъчварова. По непотвърдени данни е започнала и проверка от Инспектората към МВР.
 
 
Човекът, стрелял по Очите, все още не е прибран зад решетките, но разследването в тази посока напредвало, казаха от прокуратурата.