Истинска истерия е настанала в ъндърграунда по Южното Черноморие след новината, че знаковият бос Георги Илиев е пропял срещу Димитър Желязков – Очите и Николай Мечков. Според слуховете на улицата Илиев издал и още куп популярни имена, което накарало дори и най-дребните дилъри да се покрият, съобщава "Флагман".

Различни източници твърдят, че съименникът на убития бос на ВИС е пуснат на свобода веднага след показанията си срещу Желязков и се разхожда съвсем спокойно из Бургас. Тази информация обаче се оказа невярна. За последно защитата на 37-годишния бургазлия е обжалвала мярката му за неотклонение през декември м. г. Тогава обаче искането е отхвърлено и от двете инстанции на специализирания наказателен съд.

Илиев дава показания срещу Желязков през януари. Бургаският бос продължава да се намира в следствения арест в столицата, след като през септември м. г. му бяха повдигнати обвинения като лидер на Организирана престъпна група (ОПГ) за разпространение на наркотици. При мащабната операция на ГДБОП и ОДМВР-Бургас бяха иззети сериозни количества дрога, а белезниците щракнаха на ръцете на 12 души, но с обвинения като част от бандата се сдобиха само 4, включително и соченият за бос Илиев. Сред обвинените обаче не са някои от най-близките съратници на лидера, между които и синът на известен политик от близкото минало с много любопитен прякор, разкриват източници.

Георги Илиев е преместен от ареста на столичния бул. „Г. М. Димитров“ веднага след завръщането на Митьо Очите от Турция, за да не се стигне до напрежение между двамата. Твърде вероятно е държавното обвинение умишлено да държи бургазлията зад решетките, за да го опази от евентуален опит за покушение, разкриха източници, близки до разследването.

За новия свидетел срещу него пръв проговори самият Димитър Желязков. Той и адвокатът му Илиян Василев не пропускат удобен момент да се изкажат срещу надеждността на Георги Илиев.

„Изкараха свидетел, който лъже. От 15 години бил с мен, някакъв Георги Илиев. Виждал съм го преди 15 години. Тогава му бих два шамара, защото закачаше дъщеря ми“, обяви в съдебната зала Очите по време на делото срещу кръвния му враг Божидар Кузманов-Кравата.