Топкриминалистът и бивш шеф на отдел "Убийства" Ботьо Ботев се съгласи да направи коментар на шесторното убийство в Нови Искър единствено пред БЛИЦ.
"Знам за какво става въпрос! Престъплението е много добре организирано. Полицията трябва да бъде оставена да работи спокойно, а ситуацията по случая не трябва да се нажежава, защото това ще навреди на разследването", заяви пред БЛИЦ Ботьо Ботев, който в момента е съветник по сигурността към Столична община.

"В момента всяка информация, която се публикува във връзка с престъплението, е вредна, защото затруднява работата по случая.

Разследващите работят денонощно по разкриването на това тежко престъпление. Добри или лоши, това са хората и те трябва да бъдат оставени да работят спокойно, а не да бъдат пресирани.

Убеден съм, че те правят всичко възможно, за да решат случая и не виждам защо е необходимо да се всява допълнително напрежение", подчерта Ботев пред БЛИЦ.

"Всяка една информация, която се пусне в публичното пространство рефлектира върху масовия убиец. Затова много трябва да се внимава.

Още един път искам да кажа, че случаят не трябва да се нагнетява, защото това пречи на работата на полицаите и разследващите органи", категоричен е Ботьо Ботев пред БЛИЦ.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!