Извършителят на бруталното шесторно убийство в Нови Искър вероятно е искал да заблуди разследващите, пише в. "Монитор". След двата огледа, продължили над 18 часа, се установи, че труповете на жертвите са били местени в различни стаи в къщата на ул. „Лозенски дол“ номер 5.

Той е бърсал кръвта от пода, защото на мястото е намерена кофа с вода, в която имало кръв и парцал, разказа пенсионираният полицай от Второ РПУ в София Йордан Кръстанов.

Мъжът е бил едно от поемните лица при огледа в дома с масовия гроб и е станал свидетел на всички действия на следователите. В двуетажната къща са намерени телата на бащата Неделчо Юнаков, на 19-годишния му син Георги, на доведената му дъщеря Нанси на 16 г., на гаджето й Боби, на тъщата, както и на немската овчарка на семейството.

По гръб в хола лежали телата на Неделчо и Георги. Двамата били застреляни в кухнята и влачени в хола. "Бабата си беше на леглото, била е седнала, защото краката й висяха от дивана, но след куршума леко се е килнала на страни, заяви Кръстанов, цитиран от в. "Телеграф".

Срещу бащата Неделчо е стреляно десетина пъти - оловото попаднало основно в главата му, но имал и рани по ръцете и бедрото, което предполага, че се е опитвал да се защити от куршумите. Синът му е прострелян в гърдите. 

На втория етаж били труповете на Боби, Нанси и кучето. Дванадесетокласникът е намерен в спалнята на Кети и Неделчо, прострелян с 3-4 куршума, като един от тях попаднал между очите. В детската стая на леглото се намирала Нанси - тя е ликвидирана с един изтрел в слепоочието. Крачетата й също висели от леглото, а целият й юрган бил напоен в кръв. 

Куршум зад ухото причинил смъртта и на немската овчарка. "Къщата беше заключена, но групичка деца минали зад нея и през прозореца видели труповете, после казали на родителите си", обясни Йордан. Междувременно братът на Неделчо също подал сигнал на 112, защото не можел да се свърже с него. Наложило се полицаи да разбият вратата, за да влязат. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!