25-годишният бургазлия Илиян Киров, който на 4 март т.г. бе спипан да продава известната сред тийнейджърите "дизайнерска дрога" отива в затвора за 1 година и 6 месеца, информира "Флагман".

Киров ще бъде наказан и с глоба от 4 хил. лева. Това реши по-рано днес Бургаския окръжен съд. 

В началото на март т.г. Киров бе задържан, след като униформени нахлуха в квартирата му на ул. "Шейново" в Бургас, където откриха близо 705 грама синтетичен канабиноид - чая за пушене, на стойност 4 224, 53 лв.

Тогава бургазлията даде абсурдни обяснения, че си поръчал дрогата по публикация в интернет за лична употреба и пратката дошла по куриерска фирма без никакви проблеми.

Въпреки че по време заседанието през март защитникът му заяви, че експертизите не са доказали в състава на чая да има психоактивно вещество, Киров беше пратен зад решетките, където се наложи да посрещне и рождения си ден.

Сега адвокатът му е сключил споразумение с прокуратурата и Киров е получил сравнително леко наказание. Илиян Киров е с богато криминално досие и е осъждан 4 пъти за умишлени престъпления от общ характер - две кражби и грабеж в съучастие с друго лице, като непълнолетен. Така той ще лежи и за престъпление, извършено през 2017 година. 

Определението на Окръжен съд - Бургас, с което е одобрено споразумението за решаване на делото, е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.