Издирвана канадска гражданка, която отишла да изкара зимата в Куба, е била открита убита. Това съобщиха от Интерпол на службата по сигурността в Квебек, откъдето е жертвата.

Според полицията основният заподозрян е нейният кубински партньор, пише bg-voice.com.

Органите на реда в Куба открили тялото на 52-годишната Натали Фразе близо до Варадеро, на северозападния бряг на острова. Тя била сложена в куфар, изхвърлен на сметището.Близките на Натали Фразе нямали връзка с нея от 18 януари. Според роднините й тя била планирала да изкара зимата в Матанзас, съвсем близо до Варадеро, в компанията на любимия си – кубинец, при когото живеела.

„Когато си беше в Квебек, тя непрекъснато говореше с него. Той й се обаждаше, пееше любимите й песни, защото беше музикант, и имаше вид на много влюбен в нея. Тя обяви къщата си за продан и замина да живее с него с намерението да се оженят“, разказа дъщеря й Мелани Фразе пред Радио Канада.

Младата жена е в шок. „Докато не видя тялото на майка ми, няма да осъзная какво се е случило. Това просто не е възможно“, сподели тя.

Според близките на Натали Фразе нейният партньор Леон Нувиола е бил задържан от кубинската полиция и е смятан за основния заподозрян за престъплението.

Интерпол съобщи на канадските власти, че тялото на госпожа Фразе е било открито от кубинската полиция, която водела разследването.
Тялото на жената остава в Куба до второ нареждане. Необходимо е да се постигнат договорености между правителството на Канада и кубинските власти за репатрирането му.

До момента няма информация каква може да е причината за убийството.

Бившият кубински адвокат Хенри Кортес обясни, че подробностите от разследването са запазени само за адвокатите, прокурорите и следователите от полицията. „Нормално е семейството да не получава много отговори. То ще ги разбере веднага след като прокурорът събере доказателства и повдигне обвинения“, каза той.

Заподозреният ще остане зад решетките до началото на процеса срещу него.

Когато в Куба бъде убит човек, обясни Кортес, могат да бъдат повдигнати два типа обвинение според характера на престъплението и утежняващите обстоятелства – непредумишлено убийство и предумишлено убийство.

Кортес обясни и че освен че е тежко престъпление, това убийство трябва да привлече вниманието на кубинските власти, защото става дума за чуждестранен гражданин, а правителството на Куба стриктно следи за сигурността на чуждестранните туристи, които посещават страната.
Повече от един милион канадци посещават всяка година Куба.