През последните няколко дни каналджиите са завардили всичките черни пътища между Ивайловград и Любимец, защото по тях няма никаква охрана. Човек на БЛИЦ се увери в това след като обиколи по тези пътища и видя как действат трафикантите.
Една от групите каналджии е завладяла пътищата около местността „Света Марина”, по които най-лесно могат да се вмъкнат нежеланите за България гости. Тук са се активирали и две групи цигани, които товарят нарушителите и ги извозват до сръбската граница.
 
Цената на пълен курс в раздрънканите им возила до Калотина е 4 000 лева, подсказват местните хора. В момента паркингът в Любимец по посока Харманли е пълен с трафиканти, които си чакат „стоката”.
 
Любимчани твърдят, че това положение се наблюдава от две седмици. Всичките черни пътища от границата са на разположение на трафикантите, тъй като от гранична полиция хвърляли усилията си на други пробивни места край границата. Засега единствено района на община Ивайловград се охранява сериозно от Гранична полиция за разлика от община Любимец, в която черните пътища за бежанци са оставени без охрана.
 
Тодорка НИКОЛОВА, БЛИЦ